"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."



Tuesday, April 5, 2016

Makeup 8 : Alha Alfa Barbie Doll makeup look inspired

Assalamualaikum

Another makeup practice to improved my skills. Sejak akhir-akhir ni trend makeup kat Malaysia macam banyak ala-ala barbie doll with a touch of glitter. Tapi cik perasan makeup ni cam sesuai kalau fotoshoot produk ke apa. Sebab kalau nak pakai saje-saje memang la pelik yang amat. Kecuali korang memang jenis konfiden. 
Natural brows as always. No brow trimming and no false lashes. 
Selalunya barbie makeup look ni on point. Brows on fleek, clean makeup, and lots of pink on the eyelids, cheek, and lips. 

Tapi macam alha buat harus la kemas gila kot. Dan dia akan buat ombre lips. Kira bahagian tengah dalam bibir guna lipstick gelap, bahagian luar warna terang. 

So macam mana korang rasa? Ok tak makeup cik? Walaupun takde la sebijik sebijan tapi ada ala2 tak.?

Hahahahaa. Nak jugak

----------------------


4 comments:

Norlie Norlie said...

cantik!!!boleh taw x u pakai nars foundation ke
?

farida tarmize said...

Terima kasih. Hehehe

Haah. Ni pakai NARS foundation

Anonymous said...

Klu make up barbie doll ni utk kulit sederhana cerah sesuai tak? Sbb slalu tgok model kulit cerah je make up mcm ni ��

farida tarmize said...

Untuk semua jenis kulit boleh. Cuma tona warna kena guna yang bersesuaian ikut warna kulit.

Kulit saya pun jenis medium. Kalau gelap pun boleh buat doll makeup.

Yg buat makeup jenis ni cantik bila kulit jenis flawless